HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten4
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
17-11-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Loes - Hondenmens

4 november 2007

Gijs heeft een vroege dienst dit weekeinde en heeft om zes uur al de bedstede moeten verlaten om zich volledig te wijden aan de aan de oudere medemens met een of meerdere problemen. Zijn oudste inwonende dochter heeft zich terug getrokken op haar boudoir. Niet zo romantisch als het klinkt. Ze moet blokken voor de aankomende toetsweek en doet dat met de nodige inzet en toewijding. Haar jongere zusje is iets onduidelijks doen met een collega van de Mac. Die rijdt auto dus dat is leuk. Snap ik. Waar de rit heen gaat is onbekend, maar de dames vermaken zich elders. Mijn Sam is zoals hij zelf zegt ‘chilluh op `t veldje’. Een niet veel duidelijkere omschrijving van wat hij gaat doen dan behalve dat de plek waar hij zich bevindt bekend is. `t Veldje is een grasveldje naast het gemeentehuis in de stad waar jongelui die niet veel anders omhanden hebben zich verzamelen om te……ehh… te chillen dus. Amper een jaar geleden moesten we het kind bij wijze van spreke de deur uit zetten om er voor te zorgen dat hij aan wat beweging, frisse lucht en vrienden kwam. Tegenwoordig heeft hij een vriendengroep die wij niet kennen en is hij alleen tussen half zes s`avonds en acht uur `s morgens thuis. In de tussenliggende periode vermaakt hij zich kostelijk en doet hij er veel aan op en dat is ook wat waard.
Gezien de afwezigheid en andere bezigheden van de overige huisgenoten ben ik dus de aangewezen persoon om een fikse wandeling met onze honden te maken.

Toen wij er over dachten weer een hond in huis te nemen hebben we dat, heel democratisch, in de groep gegooid. De groep, de kinderen dus, reageerde natuurlijk heel spontaan, gewillig en enthousiast. Want welk kind vindt een puppy nou niet leuk? Natuurlijk, iedereen zou met hem trainen en zijn/haar aandeel leveren in de opvoeding en verzorging. “Duhuh…dat kunnen wij heus wel!” Daar komt in de praktijk natuurlijk niets van terecht, maar dat is ingecalculeerd. De kinderen willen een beestje, de papa`s en mama`s zijn de sigaar. Zo gaat dat. Een hond is leuk, als hij de door een ander aangeleerde kunstjes voor je doet, en als hij vrolijk blaffend en kwispelend op je af komt als je thuis komt. ‘De groep’ houdt zich vrij aardig aan het evenzo democratisch opgestelde uitlaat schema, maar verder gaat het niet. En er is natuurlijk geen puber die zich vrijwillig aan biedt om door weer en wind met de honden te gaan wandelen. Sterker nog, als ze dat wél gaan doen is het tijd voor een gesprekje. Dan is er iets niet in de haak!
Dus alles verliep normaal vandaag en ik ging met de honden naar buiten. Nu lijkt het misschien alsof dat een straf voor me is, maar dat is niet het geval. Ik moet toegeven dat ik als het stormt en regent ook niet sta te springen, maar vandaag was het puur genieten. Lekker zacht weer. Een weldadige rust in het park. Prachtige herfstkleuren. Effe in m`n uppie met alleen twee blije honden die om me heen dartelen. Flop zoekt de kuilen weer op die hij de dag ervoor met een aan het venijn grenzend enthousiasme heeft gegraven. Wee het gebeente van de hond die durft er in de buurt te komen! Hij grauwt ze, klein maar dapper, weg. “Mijn kuil!!” Met de plannen om te gaan schapendrijven in het achterhoofd proberen we Koos de nodige begrippen bij te brengen door op vaste plekken diverse oefeningen met hem te doen. En met succes. Het is leuk, eigenlijk een beetje kicken, om te zien hoe graag het beest de opdrachten uitvoert en bij het volgende veld op de volgende klus staat te wachten. Laatst had ik het met mijn werkgeefster over paardrijden en paardenliefhebbers. Toen ik zei dat ik best weer zou willen gaan paardrijden riep ze bijna panisch uit: “Nou, doe dat maar niet want paardenmensen…..dat is zulk raar volk!” Ze vertelde over een voormalig medewerkster met een verzorgpaard en kennelijk verder geen leven. Althans, kennelijk niet boeiend genoeg om iets over te vertellen. Het was verzorg paard voor en verzorgpaard na. Zou dat met hondenmensen ook zo zijn? Zoals vroeger er bij het hek van school de gesprekken tussen ouders over kinderen ontstonden, ontstaan nu van die honden gesprekjes met de vaste parkwandelaars. En inderdaad. Al die gesprekjes gaan over honden. Hoe goed ze luisteren. Dat `ie zo gek is op de bal. Dat ze pas bij de dierenarts zijn geweest. Of hoe het komt dat de trouwe viervoeter ineens een drievoeter is geworden. Slechts bij een enkeling wijkt het onderwerp wat af en worden er ook andere meer persoonlijke dingen besproken. En dat is dan eigenlijk ook wel weer heel leuk. We hebben zodoende al heel wat mensen leren kennen. Vaak niet eens bij naam maar als: ‘Hij op de fiets met die bouvier.’ Of: “Prtprt was er weer.” Waarmee we het té kleine vrouwtje bedoelen met de té grote herder die voor geen meter luistert. Ook niet (zeker niet?)als ze ‘prtprt’ naar hem roept. Zoveel honden zoveel baasjes. En lang niet elk baasje gaat op een prettige of verantwoorde manier met z`n hond om. Er lopen wat onopgevoede en ongehoorzame exemplaren rond. Niet zelden gebeurd het dat we balletje kwijt raken aan een vrolijke viervoeter die mee wil spelen maar de spelregels niet kent. Balletje inpikken betekend ook terug geven! Het is eigenlijk wel komisch om de capriolen te zien die de eigenaar van het beest uit moet halen om ons uiteindelijk de bal terug te kunnen geven.
Er wordt ook wel eens gezegd dat een baas op zijn hond gaat lijken….. Zo is er een kort dik mannetje. Eerst zie je een heleboel buik en dan het mannetje. En die heeft een klein dik hondje. Met net zo`n vierkante kop als zijn baasje. De oudere mevrouw en haar hondje op leeftijd hebben dezelfde manier van lopen ontwikkeld in de loop der jaren. Hoofd gebogen en ferme stap. Help! Ik denk dat het waar is!
Andere mensen lijken ook hun houding aan te passen aan het soort hond dat ze hebben. Of kozen een hond die hun helpt die houding te kunnen hebben. Zoals Paris Hilton met haar handtas op pootjes, de chihuahua. Er wandelt regelmatig een mevrouw in het park met een wat apart soort hond. En altijd met haar neus een beetje in de lucht. Kennelijk voelt zij zich met haar bijzondere hond te bijzonder voor de gewone hondenmens. Achter de twee enorme grote witte bonkige honden loopt een stevige wat stoere breedarmige kerel die zich niet veel bemoeid met andere wandelaars. Een breed en nogal stug lijkend koppel. Vandaag zag ik de herder die de kudde in het park samen met haar Borders in de gaten houdt. Ze zag mij ook maar haar houding was niet echt uitnodigend, eerder afwijzend. Wat mijn eerste enthousiasme om even op haar af te gaan voor een Border Collie praatje temperde. Jammer. Ik had best iets van haar willen leren. Ondertussen is Koos druk aan het spelen met een hond die al drie keer geroepen is door zijn baas en het toch leuker vind om te blijven spelen. Hoewel het erg leuk is om de capriolen van de honden zo te bekijken is tijd om te gaan. Ik fluit naar mijn honden en krijg een licht victorie gevoel. Yes! Mijn honden luisteren wél gelijk als ik ze roep! En met mijn neus een béétje in de lucht loop ik het pad richting huis op. Ik ben een echt hondenmens inclusief het geneuzel over de wel en wee-tjes van de diverse hondeneigenaren. En vooral nogal gek met mijn eigen honden. Nu alleen nog bedenken of ik het meest op een Jack Russel lijk of op een Border Collie….

Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
Nog geen reacties


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie