HomeNieuwsArtikelenDe expertWeblogReizenForumChat
GezinssituatiesBoekenLinksAdressenPollsKalenderOver onsRegistreren

   Home / Weblog
inloggen
wachtwoord vergeten Lees verder
 
Loginnaam
Wachtwoord
Altijd ingelogd blijven
 

zoeken
 
 

 
 

nu online
 
Leden0
Gasten1
Anoniem0
Laatst ingelogd:

forum
 
26-08-2023:
Beachbar 215

08-09-2021:
Birdnesting tijdens de scheiding, een vraag
Was ik weer even

01-06-2017:
Voorstellen

28-05-2017:
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette
Koop kwaliteit paspoort, bestuurder licentie, ID-kaarten, diploma, visa, master kaarten bankbiljette

10-05-2017:
Vakantie berichten plaatsen

25-01-2017:
Ik zoek leuk contact om af en toe leuke dingen doen samen met mijn dochter. Omgeving Groningen.

02-01-2017:
Gezocht happy single moeders voor dagje weg, uitgaan etc.

28-12-2016:
Problemen met Exen

28-10-2016:
Inzichten scheiding

15-09-2016:
Ik sta nog steeds na bijna 4 jaar uit elkaar op de hypotheek

27-06-2016:
Hier ben ik dan..

03-06-2016:
Wie woont er in....

11-04-2016:
Ik ben er eindelijk uit, ik wil scheiden. Maar durf niet, vanwege de kinderen

06-04-2016:
Wat nu..

30-03-2016:
Hulp studiekeuze kind

26-03-2016:
Hoi allemaal

24-03-2016:
Tranenkraantje

17-02-2016:
Alleen staande ouder

09-02-2016:
Even voorstellen

01-02-2016:
Problemen met Forum, OPGELOST??!

26-12-2015:
Eindwerk: op zoek naar BAM`s

23-12-2015:
Whatsapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?sapp gesprek stiefmoeder stiefzoon. Is dit normaal?

24-11-2015:
Hulp nodig, toestemming andere ouder

 

weblog
 
 

Het ultieme relaxen - sauna

12 mei 2010

Jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met ‘de sauna’. Tot dan toe een volkomen onbekend fenomeen waar ik altijd een beetje wars van was. “Ik ga me daar een beetje in m`n blote kont rondlopen! Kom nou!” Ik achtte mijn achterwerk, noch andere delen van mijn lijf, mooi genoeg om publiekelijk te tonen. En het idee alleen al om in mijn poedele nakie rond te lopen tussen diverse andere heel erg blote mensen, bracht het schaamrood op mijn kaken.
Inmiddels weet ik beter. Mooie lijven zijn in de minderheid en met mijn vetrollen valt het, vergeleken bij enkele rijk bedeelden zeker, erg mee. Bovendien gaat het daar niet om. Het gaat om het ultieme relaxen. En het is gebleken dat ik het luieren, hangen, badderen, stomen en nog veel meer luieren heel goed aan kan. Wat een luxe!

Ik zit normaal gesproken bijna nooit. Er valt altijd wel wat te doen. Variërend van in de tuin werken, met de honden wandelen, huishouden of gewoon werken bij de baas. Effe bellen, smssen, mailen, snel een kaartje sturen, kattenkots ruimen, stofzuigen….ga zo maar door. Never a dull moment! Maar stil zitten en niks doen….het komt weinig voor. Maar in zo`n sauna…. Ah! Je sleept je bevallig bloot van de ene ligstoel naar het andere strandbed. Van bubbelbad naar stoomcabine en via de neveltuin (Koud!! Even doorzetten.) naar het kruiden- of zoutbad. Sommige diehards zie ik een ijskoud dompelbad nemen of letterlijk een emmer ijskoud water over zich heen trekken. Het zal best héél erg goed zijn voor de bloedsomloop en zo, maar dat laat ik toch liever aan me voorbij gaan. Ik kom om te genieten en niet om mezelf te pesten hoor!
Zo nu en dan zie je tussen de sauna bezoekers een man of vrouw alleen. Of ik dat nu wat zou vinden weet ik niet. Tot nu toe ben ik naar volle tevredenheid samen met mijn vriendin gegaan. En twee keer hadden we gezelschap ven een vriendin van haar. Die kan je er best bij hebben. Ze zeurt niet, klaagt niet en behalve een lekker plekkie in de zon is ze niet veeleisend. Ze mocht dus weer mee.

Dit keer was het een thuiswedstrijd voor mij. Normaal gesproken gaan we naar een sauna in de buurt van mijn vriendin, maar nu hoefde ik niet ver te rijden. Als ik precies op de afgesproken tijd aankom bij de sauna staan de badgasten al te trappelen voor deur. Ze moeten een uur rijden en zijn er eerder dan ik. Onuitstaanbaar! Als het aan die meiden had gelegen dan lagen we die ochtend om tien uur al te water maar ja…Loes moest nog even werken voor die tijd. We zijn er aan toe! Binnen de kortste keren zitten we de luwte van de strak gesnoeide hagen van de mooie saunatuin achter de koffie te genieten in een warme bundel zonnestalen. Het grote luieren is begonnen! En ondertussen maar kleppen.

“Jij gaat best wel vaak naar de sauna he?”
“Ja, met het gezin. En met mijn vriendinnen. Nou, ja, en met jullie”
“…Ah…."
“Hoe is het nu met jouw aneurysma?”
“Goed! Het zit er nog.”
“Zouden ze die koffiebonen nog moeten plukken of zo?”
We hebben het over ditjes en datjes. Over vrouwendingetjes, (“Moet ik nou mijn haar verven of niet?”) , kinderen (puberende peuters en nog peuterige pubers), ouder worden (“Ja., je kan beter je haar verven.”) en we lachen heel wat af. Tussendoor eten en drinken we wat in het luxe restaurant. Salade en sauna-sapje want we zijn gezond bezig. En dan op `t gemak verder. ‘Nog een rondje.’ De middag kabbelt door in de avond en we gaan relaxed naar huis.

Inmiddels zijn we al weer een week of vijf verder. Ondertussen heb ik mijn tanden laten vullen. Gesleten van het onbewust nachtelijk tandenknarsen. Ik heb zooltjes laten aanmeten om een Hallux Valgus in toom te houden. En dan ook maar mijn haar laten bijkleuren…. Je doet wat om er appetijtelijk uit te blijven zien als de jaren hun tol gaan eisen!
Na het inleveren van zijn eerste opdracht en een intake gesprek is Sam aangenomen voor de opleiding fotograaf in Ede. En hij is drie dagen met zijn huidige school naar Parijs geweest. Daar stond mama met knikkende knieën en half slapend om half drie `s nachts bij het schoolhek: “Dag kind! Veel plezier!Pas goed op jezelf! Verder is mijn moeder aan staar geopereerd, hebben we moederdag gevierd en het perkplanten seizoen is begonnen. Extra uurtjes werken deze maand dus.

En last but not least: ik ben naar het UMC geweest. Na een prettig gesprek met de neuroloog op donderdag kon ik vrijdag op een idioot vroeg tijdstip onder de scan. Zes uur naast bed, kwart over zeven de deur uit, acht uur onder de scan, negen uur weer thuis. Pfff.. Donderdag twintig mei krijg ik te horen of het aneurysma in mijn hoofd afgesloten kan worden middels een ‘proppenschieter’ via mijn lies of dat er toch een luikje in mijn hoofd moet worden gemaakt en dat er een klemmetje geplaatst moet worden. In dat laatste geval lig ik zes dagen in het ziekenhuis en ben ik zes weken uit de running. Daar zit ik dus niet echt op te wachten. Maar gelukkig geeft de neuroloog zestig tot zeventig procent kans op de meer eenvoudige behandeling. Daar hoop ik dan maar op!

Je maakt wat mee in zo`n maandje….misschien binnenkort weer een saunaatje?


www.elysium.nl
www.saunasoesterberg.nl
http://www.tandartsplein.nl/dossiers/aandoeningen/tandenknarsen-of-bru
http://www.patientenbelangen.nl/alles_over_orthopedie/enkel-voet
http://www.aneurysma.nl/coiling.php
http://www.neurochirurgie-zwolle.nl/ANY_aneurysma.html
Reacties
Schrijf zelf een reactie Reageer
10 juni 2010 door wirijoLoes,hoe was het gesprek?
2 juni 2010 door LoesDaar ben ik weer even...

Belt me daar ineens die neuroloog!
Ik trek gelijk van leer maar hij is niet onder de indruk. Volgens hem is het allemaal goed geregeld. En hij zegt:
"Hoe dan ook..." en gaat vertellen waarvoor hij eigenlijk belt en ik denk 'lamagaan'.

Zijn bericht valt een beetje tegen....De behandeling door de lies is geen optie meer en er moet een echte operatie gedaan worden.

Eerst mag ik nog een keer naar de polikliniek waar hij me alles heel goed uit zal leggen en meer informatie zal geven. Ik ga er van uit dat ik daarna een afspraak moet maken voor die operatie.

.... bah!
30 mei 2010 door Inadag Loes,

Zeer onprofessioneel van de arts!
Ik kan me goed voorstellen dat de stoom nu uit je oren komt....
Hopelijk belt de dokter morgen of overmorgen al zodat je goede duidelijke afspraken kunt maken.
Een sauna-bezoek zou nu wel goed werken ter ontspanning, denk ik...
28 mei 2010 door wirijoNou lekkere toestand daar,lijkt wel een afspiegeling van de GZ in zijn geheel.

Misschien toch maar even een saunaatje pakken om de irritatie modus wat te verlagen.
28 mei 2010 door LoesHet gaat geloof ik nog even duren allemaal. Ik heb vanmorgen weer een andere dame van de poli gesproken en die vertelde weer een ander verhaal. Zij beloofde dat ik terug gebeld zou worden door de secretaresse van de neuroloog. Die belde niet, wel een andere dame van het secretariaat. Zij vertelde me wéér heel andere dingen....men werkt wat langs elkaar heen zo lijkt het.

En om hier nu niet een te langdradig en zeurderig item van te maken in het kort:
De neuroloog heeft een mail gehad van het secretariaat met het verzoek om mij zodra hij even tijd heeft, te bellen.
Om te voorkomen dat ik helemaal niet meer gebeld wordt staat er óók een belafspraak in de agenda en wel op 10 juni om elf uur.
27 mei 2010 door LoesGrrr....de behoefte aan een sauna bezoek groeit!

Vanmorgen voor ik naar mijn werk ga controleer ik mijn telefoon. Beltoon doet het, geluid hard, batterij vol. Mijn collega/werkgeefster zorgt dat ze haar boodschappen in huis heeft en die ene besteling is bezorgd. Ze is vanaf elf uur in de buurt zodat ik op het gemak kan bellen met de neuroloog.
Ik weet dat die neuroloog spreekuur heeft van 8 tot 11 en dat dan zijn bel-spreekuur begint.
Vanaf 11 uur verwacht ik dus telefoon. Natuurlijk...ik ben niet de enige die hij moet bellen. Het kan dus best half 12 worden. Twaalf uur en nog geen telefoontje gehad...zeker druk op de poli...Half één...."Gaat wel lang duren nu he?" zegt mijn collega. Ik besluit om zelf te bellen als hij om één uur nog niet gebeld heeft.
Daar kom ik om half 2 aan toe - poli dicht tot twee uur. Dan maar naar huis, eten boodschappen en weer bellen.
Ik krijg een assistente te pakken en die ziet mij niet in de agenda staan. Inmiddels komt er rook uit mijn oren en vind ik de in eerste instantie 'aardige man' een ongelofelijke druiloor. Volgens de assistente heeft de druiloor de belofte mij vandaag te bellen niet doorgegeven aan de assistentes waardoor ik dus niet op de agenda sta en niet gebeld ben. Ze gaan hem opzoeken.

Half vier. Ze zijn vast nog aan het zoeken want ik heb nog niets gehoord.("Het is een groot ziekenhuis!" zegt mijn vriendin. "Ze hebben hem zo maar niet gevonden natuurlijk!" ;-) ) Ik bel weer zelf. Poli gesloten en Loes weet wéér niets!

Wordt vervolgd.....
26 mei 2010 door wirijoLoes, weet je inmiddels al meer?
21 mei 2010 door wirijoHoi Loes,

Even schrikken dus,wel heel fijn dat hij er toch goed over nadenkt,en misschien zelfs bij collega´s ten rade is gegaan.
Dat wachten is vervelend,maar ik vind het wel fijn te horen dat hij heel serieus bezig is met jouw probleem.
Geeft toch vertrouwen.
Meer artsen zouden zo moeten communiceren.
20 mei 2010 door LoesGaat vanmorgen vroeg ineens mijn mobiel af.....ik wordt bijna nooit gebeld dus er is iets aan de hand. Op de een of andere manier gaat de voicemail nogal snel aan. Ik ben dus te laat bij de telefoon. Voicemail bellen...de neuroloog!
Hij belt me maar even vroeger dan afgesproken want hij moet gaan opereren. Zoals eerder gezegd moet er besproken worden of behandeling via de lies mogeljk is. Hij zal me volgende week bellen...

Wat een anticlimax! Ik had me toch op ene uitslag ingesteld. Ik zou weten waar ik aan toe was. En alles bij elkaar is het toch wel spannend.
En nu weet ik nog niks!
Weer wachten.
13 mei 2010 door LoesHallo Wirijo!

Dat verhuizen heb ik maar even uit mijn hoofd gezet. het huis staat nog op één webiste. Mocht er iemand komen zie ik dan wel weer. Maar nu Sam in Ede naar school gaat is verhuizen naar Brabant niet de handigste zet. k wacht gewon lekker af hoe één en ander gaat verlopen.

Sam op kamers......neeeee.... Ik hou hem het liefst nog even 'onder moeders vleugels' hoor! Niet alleen is hij tenslotte pas zestien en een chaoot van de eerste orde, ik vind het nog veel te gezellig dat hij er is!

De duidelijkheid van deze neuroloog was inderdaad prettig. Zijn humor ook!
"Jij bent nog hartstikke jong! Nog iets jonger dan ik zelfs. Dus opereren is zeker aan te raden."
Hoezo...ouder worden? ;-)
13 mei 2010 door wirijoLoes wat fijn weer iets van je te horen!
Ik moet verschrikkelijk lachen om je erkenning van het ouder worden,gillen gewoon.
Tja,de sauna,blijft toch een ultieme plek voor rust.

Fijn dat Sam is toegelaten op de school in Ede.
Ga je nu verhuizen,of gaat hij op kamers?

Goed te horen dat de neuroloog direct de plannen op tafel legt,zal ook voor jou een goed gevoel geven,duidelijkheid is fijn.
Evt. 6 weken uit de running niet,maar het kan opgelost worden en dat is een goed vooruitzicht.

So far so good.

Groetjes Wirijo


overige weblog artikelen
9 mei 2012Witte chocolademousse
23 april 2012Wachten...(Loesis een beetje afgeleid...)
10 maart 2012Punt
25 februari 2012Egotripper
19 februari 2012Wat in mijn kop zit zit niet in mijn kont!
18 februari 2012Het mooie seizoen is weer begonnen!
11 februari 2012Te weinig tijd, of te veel boekjes?
6 februari 2012Ladies and gentleman..... Graag uw aandacht voor....
5 februari 2012Help! Ik ben oud! ;-)
28 januari 2012de Boer, Jantje de Boer
1 januari 2012Pieker je net, it kom doch oars
22 oktober 2011Out Of The Box
9 juli 2011Fijne vakantie
30 mei 2011Update
20 maart 2011Ladies and gentlemen....trrrr....! (Tromgeroffel)
28 februari 2011Social media
5 januari 2011Go with the flow
24 november 2010Erg Kip
16 oktober 2010Lastig
12 september 2010Ik heb er alle tijd voor
3 september 2010Maandag onder het mes!
26 juli 2010Koos Werkeloos
15 juni 2010Gras
12 mei 2010Het ultieme relaxen - sauna
5 februari 2010Het zekerst is het onzekere
28 december 2009Gewoon doorgaan
20 november 2009Iets heel anders...
27 oktober 2009Hoe vertel ik het mijn zoon.
17 september 2009Moeder ben je voor je hele leven....
17 augustus 2009Niets went zo snel als luxe
17 juli 2009Wederopbouw
1 juni 2009Even wennen
2 mei 2009`Gewoon` puber of opnieuw losgeslagen?
21 april 2009Dip
23 maart 2009Tijd over, energie voor tien, (te) makkelijk
13 februari 2009Medium
18 januari 2009Krokussen en narcissen
14 december 2008Vier seizoenen
2 december 2008Dag lief....
12 november 2008De chemo is niet aangeslagen
22 oktober 2008Lichtpuntje
4 oktober 2008Gijs is ongeneselijk ziek....
28 juli 2008Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?
21 juni 2008I proudly present....
20 mei 2008Kinderachtig?
28 april 2008Rinus
31 maart 2008...en soms zit het een beetje tegen.
10 maart 2008Bladerdeeg plakt het beste aan de kant waar eerst het velletje zat.
10 februari 2008ff niks
22 januari 2008Kopen hoeft niet. Winkelen is ook leuk.
9 januari 2008Recept voor het opvoeden van pubers
31 december 2007Op naar 2008!
24 december 2007Zinloos geweld - blijf met je tengels van mijn kind af!
26 november 2007De cavia is dood
18 november 2007Loes - `Niet zeuren, doorzwemmen Jantje!`
4 november 2007Loes - Hondenmens
17 oktober 2007Loes - Mijmeringen boven de strijkplank
9 september 2007Loes - Ontucht
18 augustus 2007Loes - Alles weer normaal
21 juli 2007Loes - Een échte vakantie!
23 juni 2007Scrapkoorts - Gijs
3 juni 2007Niks om aan te trekken
24 april 2007Loes - Zorgen
13 maart 2007Loes - Samengesteld gezin perikelen.....de ex-vrouw
12 februari 2007Loes - Aan de korte riem
13 januari 2007Loes - Veranderingen
30 december 2006husseflus - het was een prachtjaar...
11 december 2006Loes: Ouderdomskwaaltjes en jeugdpuistjes
26 november 2006husseflus - de smaak van December...
25 oktober 2006husseflus - eens maar nooit weer.
18 oktober 2006Loes - Dag vriend
26 september 2006husseflus - nieuwe tijden
3 september 2006Loes - Vakantie
27 augustus 2006husseflus - aan de deur wordt niet gekocht!
8 augustus 2006Loes - Hij is kapot! #$%grmbl!#$%^!!
24 juli 2006husseflus - playbackshow
18 juli 2006Loes - Is er leven na de mobiel?
2 juli 2006husseflus - vliegen en doorgaan
26 juni 2006Loes - Ik ben het zat!
11 juni 2006Loes - leuk buurtje
21 mei 2006Loes - Dromen..... ;-)
2 april 2006Loes - Never a dull moment
2 maart 2006Peter - Carnaval
29 januari 2006Loes - Huishouden en huisregels
20 januari 2006Peter - Alleenstaand vaderschap
15 december 2005Loes - Dreumes van éénmetertachtig
3 december 2005Peter - Sinterklaasstress
1 november 2005Loes - Samengesteld gezin: moeilijk of anders?
3 oktober 2005Gijs - `Medewerker Operations Support m/v`
1 september 2005Loes - `Hij is er aan toe.`
7 juli 2005Gijs - Omdat ik het zeg!
1 februari 2005Loes - 3,4,5,6. - Samengesteld in de ruimste zin van het woord
1 september 2004Loes - Echte vrienden
1 juli 2004Gijs - Armpjes
1 juni 2004Loes - Zomervakantie
1 mei 2004Loes - En hoe is dat nu voor de kinderen?
1 april 2004Loes - Hier had ik wel zonder gekund...
1 maart 2004Loes - Kleine jongens worden groot
1 februari 2004Gijs - Eén vader, drie dochters.
1 januari 2004Loes - Gelukkig nieuwjaar!

 

   
   

Steun Stichting 1Ouder: bankrekeningnummer 341631892 o.v.v. donatie